١٨‏/٨‏/٢٠٠٥

Ungdomsfestivalen 2005


Ungdomsfestivalen arrangeras som en del av UngICentrum projektet som går ut på att hitta på saker för eskilstunas ungdomar. Som huvudarrangör står Fritid Eskilstuna och medarrangörer är Pingstkyrkan "ALIVE" samt Kfum.

Festivalen är gratis och allt som händer är också gratis.
På festivalen kan man testa att klättra på Europas enda mobila isklättervägg, där man får sätta på sig stegjärnen och hjälmen och klättra upp med isyxor. Andra aktiviteter som händer är ridingbull, sumobrottning streetbasket och skate och inlines prova på. Utöver det kommer det finnas ännu fler aktiviteter, bland annat flipperspel, karaokee mm.

På scenen kan vi stolt presentera Brolle Junior som Föreningssparbanken sponsrat med pengar till. Han uppträder 21.00 på lördagen och även det är gratis.
Under kvällarna så spelar lokala eskilstunaband (se nedan för lista över banden) på scenen, på fredagen är det mellan 19.00-23.00 och lördag 19.00-01.00. På fredagen efter 23.00 förvandlas torget till ett jätteutomhusdisco.
Det viktiga med festivalen är inte att ordna så många aktiviteter som möjligt utan att skapa en skön stämning där man kan hänga och umgås. Vi kommer även ha vissa shower med bland annat dans och eldsprutning.

Bandlista (med reservation för ändringar)

The Basement
President
Dave
Snöfall
Tambou
Outline
Årby berättar
Mad Giants
One Night Band
Brolle Junior
Arte Latino
The Probes